Busreis

Als het kasteel van Borculo er nog gestaan zou hebben, hoe zou het er dan uit kunnen zien?

Om die vraag te beantwoorden gaan we naar Gemen in Duitsland, want er zijn familiebanden met de Van Gemen’s, en het zou zomaar kunnen dat men bouwstijlen van elkaar heeft overgenomen. 

Dat willen we natuurlijk zien en dus gaan we op 12 juni 2021 weer een busreis organiseren!

We krijgen in Gemen een rondleiding onder het thema  “De verbanden tussen de Jugendburg Gemen en de Nederlandse koninklijke familie”. (en dus met Borculo).    Voor mensen die minder goed kunnen lopen is er een rondleiding “Religieuze tolerantie in Gemen”.

Vooraf rijden we door Ottenstein en Ahaus voor het onvermijdelijke kopje koffie “mit kuchen”, welhaast noodzakelijk als je naar Duitsland gaat.  Trouwens ook in Ahaus is een mooi kasteel en het is zelfs gebouwd door de van de bisschop van Munster. We pauzeren er dicht bij.

Na de rondleiding in Gemen rijden we door naar kasteel Raesfeld om daar de rest van de middag te verpozen. Er is een dorpje met wat horeca en een oorlogsmuseum, maar ook een tierpark. Dat is een groot park, geen dierentuin. Iedereen kan daar een beetje zijn eigen weg gaan. Goossen van Raesfelt was in de tijd dat Borculo onder Munsters gezag stond Drost (de hoogste baas) in Borculo.

Vertrek op 12 juni 2021,  om 8.30 uur  vanaf de parkeerplaats bij het zwembad aan de Haarloseweg in Borculo. We verwachten daar rond 17.30 weer terug te zijn.

Kosten 25 euro. En 35 euro voor niet leden.   Opgave voor 4 april via  busreis@hisvebo.nl     (Definitieve doorgang afhankelijk van de opgave)

     

Geesteren Gelselaar en Haarlo